Εταιρεία

Το 1990 στην Αμάρυνθο της Εύβοιας ιδρύθηκε η εταιρεία Almanda. Ξεκίνησε ως µια ατομική επιχείρηση που δραστηριοποιούνταν στην πώληση προϊόντων που παρήγαγε η Εύβοια.

Ο Κος Μαγκούτας ίδρυσε την εταιρεία όταν, έχοντας αποκτήσει εμπειρία από την επαγγελματική του δραστηριότητα και την πολυετή διαβίωσή του στο εξωτερικό, αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο του για να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά. Όραμά του ήταν να καταφέρει να εδραιωθεί στην Ελληνική αγορά µε ποιοτικούς ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα κυρίως από την Εύβοια και, σε δεύτερο επίπεδο, από την υπόλοιπη Ελλάδα. Πολύτιμοι σύµµαχοί του στην προσπάθεια αυτή είναι τα αδέλφια του.

Πλέον, η εταιρεία Almanda έχει καταφέρει να βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που εμπορεύονται, επεξεργάζονται, τυποποιούν κι εξάγουν παγκοσμίως ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Έχοντας επιτύχει την καθιέρωσή της στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως ένας αξιόπιστος προμηθευτής ποιοτικών ξηρών καρπών κι αποξηραμένων φρούτων, η Almanda πλέον θέτει ως νέους στόχους να κερδίσει την αναγνωρισιµότητά της από το καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας, καθώς και την παρουσία της στις αγορές του εξωτερικού µε τυποποιημένο προϊόν.

Η Almanda διαθέτει από τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις στον κλάδο των ξηρών καρπών. Με μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και προσωπικό με τεχνογνωσία και πείρα δεκαετιών στην επεξεργασία των ξηρών καρπών, καταφέρνει να παρέχει µία μεγάλη ποικιλία τελικών προϊόντων για κάθε γούστο και στιγμή.

Η Almanda µε τα προϊόντα της τροφοδοτεί, είτε άμεσα είτε µέσω συνεργατών, βιομηχανίες τροφίμων, αρτοποιεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία, καταστήματα ξηρών καρπών, κάβες, ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία, υπεραγορές, σημεία μικρής λιανικής, café-bars κ.α. Επιπλέον, αποτελεί ένα από τα πρώτα µέλη (Life member) του διεθνούς συμβουλίου ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων (INC).

Ημερομηνίες σταθμός:
• 1990: Ίδρυση εταιρείας
• 1993: life member of INC (International Nuts & Dried Fruits Council)
• 2000: μετατροπή σε Ανώνυμη Εταιρεία κι επέκταση δραστηριοτήτων και τυποποίησης
• 2018: μετεγκατάσταση σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις
• 2020: νέο λογότυπο και είσοδος σε νέα τυποποιημένα προϊόντα με καινοτόμες συσκευασίες και τοποθέτηση στο λιανικό εμπόριο. Ολοκλήρωση της επένδυσης Φ/Β

Εγκαταστάσεις/Πιστοποιήσεις

Με επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, η Almanda διαθέτει από το 2018 νέες εγκαταστάσεις και βιομηχανικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

Οι νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε οικόπεδο 30.000m2 και καλύπτουν 7.000m2 με δυνατότητα επεξεργασίας 14 τόνων/ημέρα.

Η διάθεση καθετοποιημένων κτιριακών εγκαταστάσεων και γραμμών παραγωγής περιλαμβάνει:


– Αποθηκευτικούς χώρους Α΄ υλών
– Χώρους διαλογής & αποφλοίωσης προϊόντων
– Χώρος επεξεργασίας & τυποποίησης ξηρών καρπών
– Συσκευαστήρια ξηρών καρπών & αποξηραμένων φρούτων με δυνατότητα συσκευασίας από micro bag 30gr έως mega bag 1.200 κιλά
– Ψυκτικούς θαλάμους αποθήκευσης με στόχο την αύξηση της διάρκειας ζωής & ποιότητας προϊόντων
– Αποθηκευτικούς χώρους ετοίμων

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με EN ISO 9001/2015 κι EN ISO 22000/2005 (HACCP), εξασφαλίζοντας την ποιότητα των προϊόντων και την ασφάλεια των καταναλωτών.


Προμηθευτές

Η αγορά των Α’ υλών γίνεται από Έλληνες και διεθνείς παραγωγούς, οι οποίοι έχουν αποδείξει διαχρονικά την αξιοπιστία τους και την σταθερότητα των προϊόντων τους. Η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς και για την επίτευξη καλύτερης συντήρησης όλες οι πρώτες ύλες μας αποθηκεύονται σε θαλάμους ξηρής ψύξης.

Δείτε το TV spot πατώντας εδώ