ΚΑΡΥΔΑ

Η τριμμένη καρύδα προέρχεται από καρύδες που έχουν στεγνώσει και ο καρπός τους εσωτερικά έχει κοπεί σε πολύ λεπτές φέτες με τη μέθοδο του τριψίματος. Είναι καλή πηγή σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνες υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές. Λόγω της καλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο και μαγνήσιο, συμβάλλει στη διατήρηση γερών οστών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οπότε βοηθά στη καλύτερη πεπτική λειτουργία και είναι εξαιρετική για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς έχει αντιμυκητιασικές, αντιπαρασιτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. 

Διατηρεί όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της ολόκληρης καρύδας, αλλά ταυτόχρονα παρέχει περισσότερες δυνατότητες στην κατανάλωση και στο σερβίρισμα.