ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΑΥΡΗ

Η ελληνική υπερτροφή!

Οι μαύρες σταφίδες παράγονται κατ’αποκλειστικότητα στην Κόρινθο και είναι παγκοσμίως γνωστές ως μαύρες σταφίδες. 

Η σταφίδα ανήκει στα «διαθρεπτικά» τρόφιμα, δηλαδή παρέχει επαρκείς ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών (βιταμινών, μετάλλων, πολυφαινολών, κτλ.) αναλογικά με τις θερμίδες που αποδίδει. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ οι φυτικές ίνες που περιέχει καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα, μειώνουν την χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρκίνου του ορθού.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε σίδηρο καταπολεμά την αναιμία και τέλος μέσω των βιταμινών Α και Β, η κατανάλωσή της βοηθά στην όραση, την ανάπτυξη, την αναπαραγωγή, τον μεταβολισμό, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης, της συγκέντρωσης και της διάθεσης.