Στα ζυμαρικά

Στα ζυμαρικά

Δώστε ένταση και υφή στη γεύση των ζυμαρικών σας με τον ιδανικό συνδυασμό ξηρών καρπών!

Η κουζίνα θέλει καλά υλικά και φαντασία! Η έντονη καθημερινότητα που ζούμε θέλει έξυπνες και συγχρόνως απλές συνταγές. Εκτός από την απλότητα και την ευκολία των συνταγών, θέλει όμως και νοστιμιά και πλούσια θρεπτική αξία. Για αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ζυμαρικά με ξηρούς καρπούς. Σίγουρα θα τα αγαπήσετε, ακόμα κι αν δεν είστε οι πιο φανατικοί μακαρονάδες.


Συνταγές - Προτάσεις

1) Mοναστηριακή μακαρονάδα με ξηρούς καρπούς

     Υλικά
     1 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα και καρύδια
     1/2 κιλό μακαρόνια
     1/2 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με τριμμένα αμύγδαλα, καρύδια καθώς και λίγη κανέλα. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό.

2) Ζυμαρικά με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα από κάσιους

       Υλικά
       8 κουταλιές ελαιόλαδο
       4 σκελίδες σκόρδο
       4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
       500γρ μανιτάρια
       400γρ κάσιους
       300ml γάλαξύσμα και χυμό από ένα ή δύο λεμόνια
       5-6 χούφτες σπανάκι
       2 κουτ. ρίγανη
       2 κουτ. φασκόμηλο
       2 κουτ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά) ή ζουμί από τα ζυμαρικά που θα βράσετε
       500 γρ σπαγγέτιαλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάτε βράζοντας αλατισμένο νερό σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και ρίχνετε τα ζυμαρικά. Όσο περιμένετε βάζετε τα κασιους με λίγο νερό ίσα να τα σκεπάζει σε ένα άλλο τηγάνι ή κατσαρολάκι  και τα βράζετέ για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο (3-4 κουτ.) σε ένα τηγάνι  και τσιγαρίζεται το σκόρδο και το κρεμμυδάκι, αφού τα έχετε πρώτα ψιλοκόψει.
Κόψτε σε φέτες τα μανιτάρια και βάλτε τα στο τηγάνι για 5 λεπτά.
Στράγγισε τα κάσιους και χτυπήστε μαζί με το γάλα σε έναν πολυκόφτη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία που έχετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και πρόσθεσε την κρέμα κάσιους, τη μαγιά (προαιρετικά) και το χυμό από το λεμόνι. Εάν θέλετε βάλτε λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά. Όταν το ζυμαρικά σας είναι έτοιμα, σουρώστε τα και ανακατέψτε τα με την κρέμα. Στο τέλος βάζετε το σπανάκι και τα μυρωδικά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το 5 λεπτά. Μετά σερβίρετε και καλή σας όρεξη!